Recept taggade med Pepparrot

Akademitoast rensteksröra

Akademitoasten skapade jag i köket på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. Toast Skagen i alla ära, men det är kul att hitta på en egen.

Carpaccio på älg med Västerbottensost och syltade kantareller

Älgfilén tillreds efter konstens alla regler till den här skogsinspirerade varianten av carpaccio. I Italien serveras carpaccio ibland med champinjoner, här har vi valt syltade kantareller, som passar fint med älgköttet.

Pocherad hälleflundrafilé med räkor, smör och pepparrot

Hälleflundra är en helt fantastisk fisk som vi äter till fest eller vid speciella tillfällen. Fisken är så god och smakrik i sig att den inte behöver varken starka kryddor eller dominerande tillbehör.

Akademitoast med räksallad

Den här toasten hittade jag på när jag ville skapa en alldeles egen toast till KSLA (Kungliga Skogs- och lantbruksakademien).

Borgmästaretoast

Den här lyxiga förrättstoasten bjuder min vän Kristina och hennes man Stig på. Originalreceptet kommer från Leila Lindholm. Toasten är toppad med räkröra som innehåller såväl rom som pepparrot, och som toppas med ett generöst ‘ägg’ av löjrom.