Recept taggade med Rödvinsvinäger

KSLAs resurskloka julsenap

Den här julsenapen består av en grov grundsenap, och sedan blandar du ner så mycket färdig senap du vill för att få till en finare struktur. Grovleken kan du variera efter tycke och smak. Det tar lite tid att krossa senapsfröna, men är trevligt pyssel.

Borsjtj, rysk rödbetssoppa

Det är med rysk rödbetssoppa som med så många andra traditionella recept, det finns ett i varje familj. Någon vill ha kryddstark korv i soppan, andra river ner råa rödbetorna på rivjärn, ytterligare andra blandar ner mosad kokt potatis.

Ostron naturell

Ostron ska njutas råa, enligt expertisen. Servera ostronen på en bädd av krossad is och toppa med finhackad schalottenlök i rödvinsvinäger och pressad citronsaft. Klassisk dryck till ostron är torrt vitt vin eller champagne.

Senapssås

En god, varm senapssås som passar till de flesta charkvaror, korv och skinka, till exempel. Sonens kockkompis Gustav har inspirerat till att börja använda rödvinsvinäger i en massa olika rätter. Syran i vinägern balanserar senapen sötma på ett fint sätt.

Anticuchos de corazon

De här grillspetten, anticuchos de corazon, är som nästan all mat i Peru, ”både och”. De är både typisk peruansk snabbmat som man kan köpa från små grillar ute på gatan och de serveras även på den finaste restaurang med allehanda läckra tillbehör.