Recept taggade med Rotselleri

Mustig älggryta, till många

Älggryta lagar jag en gång per höst i KSLAs kök, till Gastronomiska Akademiens styrelsemiddag på höstkanten. Då går jag till Hötorgshallen och handlar hos Mats på Hellbergs Fågel och vilt.

Regnbågsrotfrukter

I välsorterade livsmedelsbutiker säljs glädjande nog morötter i olika färger. Smaken är den samma som på den vanliga orange moroten, men det lyfter verkligen en portion med all denna färgprakt.

Rotfrukter i ugn med feta till många

Den här rätten blev en riktig favorit på Tilias höstläger. Men den passar lika bra till grillade på sommaren.

Revbensstek på danskt vis

Ribbesteg kallas den här styckningsdetaljen på danska. Då och då kan man stöta på den här trevliga steken i charkdisken hos välsorterade butiker även i Sverige. Den kallas revbesstek eller ribbestek. Här tillagar vi på danskt vis och serverar som söndagsstek.

Grundrecept, Kokt pulpo, åttaarmad bläckfisk

Färsk pulpo hittar du i välsorterade fiskdiskar. Be att få bläckfisken urtagen i butiken och att man rensar ut huvudet ordentligt. Det kan vara bökigt att göra hemma. Att koka pulpo är inte svårt alls.