
Picklade morötter med stjärnanis och sechuanpeppar
Det här är en inläggning med lite asiatisk känsla, saltsyrlig och kryddig. Det är viktigt att rosta sechuanpepparen för att smakerna ska komma fram. Extra trevlig och en fröjd för ögat blir inläggningen om du använder morötter med olika färg.

Ugnsstekta revbensspjäll med asiatiska kryddor
De här tjocka revbensspjällen är goda att äta direkt, nylagade. Men de passar också bra att låta dem kallna, skära i tunna skivor och servera i en varm buljong på asiatiskt vis, till exempel som japansk ramen eller vietnamesisk phô.

Tofu på Kina-vis
Det här är min variant av den internationella rätten Ma Po Tofu eller ”Den koppärriga kvinnans bönost”. Det sägs att rätten skapades i staden Chengdu, i provinsen Sechuan, av hustrun till en kock.

Kinafärs
De kinesiska smakerna står sechuanpeppar, soja, vitlök och ingefära för.

Fläskkarré sechuan
Griskött och sechuanpeppar är en oslagbar kombination.