Picklade morötter med stjärnanis och sechuanpeppar

Det här är en inläggning med lite asiatisk känsla, saltsyrlig och kryddig. Det är viktigt att rosta sechuanpepparen för att smakerna ska komma fram. Extra trevlig och en fröjd för ögat blir inläggningen om du använder morötter med olika färg.

Gör så här

  1. Skala och skär morötterna i bitar. Koka morötterna al dente. Använder du morötter med olika färg, koka dem i olika vatten, så att de inte färgar varandra. Spara ¾ dl av kokvattnet från de ljusaste morötterna.
  2. Lägg pepparkornen i en torr stekpanna och rosta dem lätt.
  3. Blanda samman vinäger, mirin, salt och kokvatten i en kastrull. Koka upp och lägg ner stjärnanisen och morötterna.
  4. Koka upp igen, och ta av fårn värmen. Lägg sedan över morötterna i en burk, häll på lag så att det täcker och sätt på lock. Ställ burken mörkt och kallt i minst 1 dygn.
  5. Servering: Servera till asiatiska rätter.