Recept taggade med Svartpeppar

Alkoholfritt: Mother Mary

Den här alkoholfria drinken hittade jag på till Mors Dag. Den är en variant på Virgin Mary, men jag tyckte att mother Mary passar bättre på mors egen dag. Den passar fint att servera mor både till frukost, lunch, brunch och drink före middagen.

Konjakspepparsås

Den här supergoda såsen med svartpeppar och konjak gör maken till pannstekt nötkött, oxfilé eller biff. Den passar också bra att servera till skivor av helstekt rostas eller till grillad flankstek.

Jordgubbar med citronlikör

Min kompis Helena, ni vet hon som lagar så god mat, är verkligen bra på  att komponera läckra desserter. Som den här, med italiensk känsla med den krämiga färskosten mascarpone och den friska citronlikören Limoncello.

Enkel tomatsallad med rucola

Det är dressingen som gör det i en enkel tomatsallad. Väl mogna tomater och rucola är goda kompisar, och med en krämig dressing är du hemma! Det här är en tomatsallad utan lök, vilket nästan alltid annars ingår i tomatsallad.

Svamppasta med bacontopping

Vi ska äta mindre kött om vi ska vara klimatsmarta. Så i den här pastarätten behöver du bara ett paket bacon på 140 g till 4 personer. Tack vare att lök och champinjoner får fräsa i baconfettet får det mycket baconsmak.