Recept taggade med Svartpeppar

Konjakspepparsås

Den här supergoda såsen med svartpeppar och konjak gör maken till pannstekt nötkött, oxfilé eller biff. Den passar också bra att servera till skivor av rostas eller till grillad flankstek.

Jordgubbar med citronlikör

Min kompis Helena, ni vet hon som lagar så god mat, är verkligen bra på  att komponera läckra desserter. Som den här, med italiensk känsla med den krämiga färskosten mascarpone och den friska citronlikören Limoncello.

Svamppasta med bacontopping

Vi ska äta mindre kött om vi ska vara klimatsmarta. Så i den här pastarätten behöver du bara ett paket bacon på 140 g till 4 personer. Tack vare att lök och champinjoner får fräsa i baconfettet får det mycket baconsmak.

Äggröra med svartpeppar

Micke köper alltid ekologiska ägg, och han gillar svartpeppar. Den här äggröran har vacker färg på brunch-buffén och är jättegod för såväl stora som små gäster.

Pasta carbonara

Originalreceptet lagas med spaghetti, men hemma hos oss tar vi lite vilken pasta som helst, spaghetti, tagliatelle, linguine eller penne. La carbonara är kolhandlarens hustru. Det är svartpepparen som man mal över rätten och som kan liknas vid kol, som gett den dess namn.