Den här supergoda såsen med svartpeppar och konjak gör maken till pannstekt nötkött, oxfilé eller biff. Den passar också bra att servera till skivor av helstekt rostas eller till grillad flankstek.

Gör så här

  1. Mortla pepparkornen grovt. Lägg dem i en kastrull och häll på konjak och buljong. Koka upp, sänk värmen till låg och sjud ca 15 minuter så att pepparen blir mjuk.
  2. Skala schalottenlök och vitlök och hacka dem fint. Hetta upp smöret i en kastrull och fräs lök och vitlök på låg värme tills löken är glansig.
  3. Ta av från värmen och rör ner mjölet och grädden. Mixa sedan med stavmixer till en homogen massa.
  4. Ställ tillbaka kastrullen på värmen och häll ner pepparblandningen under omrörning. Koka upp och sjud ca 5 minuter.
  5. Rör ner sojan, smaka av och justera kryddningen med salt, om det behövs. Om såsen blir för tjock, spä med någon msk vatten.