Recept taggade med Tomat

Kycklingfilé med indiska smaker

Det tar oftast ganska lång tid att laga indisk mat, men det går att laga mat med indiska smaker på relativt kort tid. Den här kycklingrätten blir klar samtidigt som riset.

Melanzane alla parmigiana, auberginegratäng

Melanzane alla parmigiana är en gratäng med aubergine (melanzane), parmesanost och tomatsås. Rätten är vanligast i de södra delarna av Italien. Den passar fint som förrätt eller antipasto, den första rätten i den italienska middagen.

Pebre a la Alvaro

Det här receptet på pebre har jag fått av min chilenska vän Alvaro. (Det är han som grillar och penslar köttet med pebre på en av de små bilderna nedan). Alvaro kommer från Chile och där äter man pebre till det mesta.

Benfri kotlettrad på Karins vis, till många

Mat under osttäcke ser likadan ut vad som än döljer sig under den smälta osten. Och det är just det som döljer sig under som är det speciella med den här rätten.

Chilekånkarne

Chili con carne, eller chilekånkarne som vi säger på svenska, är numer nästan att räkna som svensk husmanskost. Ni vet, man fräser på lite köttfärs och häller ner vita bönor i tomatsås från en burk.