Recept taggade med Tomatpuré

Bladkåldolmar med ungersk tomatsås

Bladkål kom in i mitt liv i en grönsakslåda från Årstiderna. Det visade sig vara en mycket trevlig bekantskap. Kålen är mjäll och krispig och det går att använda allt på kålhuvudet. Det här gången blev det både kåldolmar och en sallad.

Rödvinsreduktion med timjan

Rödvinsreduktion kan serveras som den är som en skysås till nötkött. Den kan också utgöra basen i en rödvinssås. Du lagar reduktionen av mustigt rött vin, exempelvis från druvorna cabernet sauvignon eller merlot.

Fylld paprika med tomatsås på ungerskt vis

Den här rätten blir allra bäst med små, ljusgröna paprikor som kallas paprika dolma. De brukar finnas i de flesta större livsmedelsbutiker. Hittar du dem, så passa på att laga den här rätten.

Älgbuljong

Om du köper älgkött med ben kan du skära loss köttet och spara paryrer och ben till ett buljongkok. Älgbuljongen passar fint som stomme i en viltgryta eller en god sås till vilt. Det här receptet kan du använda även till buljonger på rådjur eller hjort.

Ugnsstekta revbensspjäll med asiatiska kryddor

De här tjocka revbensspjällen är goda att äta direkt, nylagade. Men de passar också bra att låta dem kallna, skära i tunna skivor och servera i en varm buljong på asiatiskt vis, till exempel som japansk ramen eller vietnamesisk phô.