Recept taggade med Vispgrädde

Mini-pavlova

Små, fina pavlovatårtor i portionsformat. Jättegott och superpraktiskt att bjuda på, eftersom du gör klart allt i förväg och sedan bara lägger ihop precis före servering.

Ris a la Malta

Har du kokat dubbelt upp av risgrynsgröten till jul kan du enkelt göra den här goda desserten. Många dekorerar gärna sitt ris a la Malta med apelsinklyftor, eftersom det är säsong för apelsiner under julen, när vi serverar den här rätten.

Grundrecept: Knäck

Koka knäck är inget du ska göra om du har bråttom. Det tar en timme att koka en perfekt knäcksmet, och varje år glömmer jag hur långsamt temperaturen i knäcksmeten stiger på slutet av koktiden.

Operabakelser, snabbvarianten

Operabakelser kan du enkelt åstadkomma med hjälp av färdiga produkter som tårtbottnar, marsán och ett färdigkavlat tårtlock. Tricket med att pensla marsipanen med smält smör är för att marsipanen inte ska ”svettas” mot grädden.

Tempos smörgåstårta

Den här tårtan lärde jag mig att göra på mitt första jobb i delikatessdisken på Tempo i Finspång, där jag jobbade extra under gymnasietiden. Den innehåller inte någon kladdig sallad eller majonnäs, däremot enkla pålägg som leverpastej, ost och skinka.