Recept taggade med Vispgrädde

Glass med lemon curd, grädde och smultron

Smultron, denna gudagåva, kommer oftast inte i så stor mängd. I alla fall inte om du plockar vilda smultron ute i skogen eller vid dikeskanten. Då kan en liten mängd passa fint att dekorera och smaksätta en somrig dessert.

Klassisk jordgubbstårta

Svensk sommar på ett tårtfat. När jordgubbarna börjar mogna är det dags att bjuda på sommarens mesta tårta. Dekorera med jordgubbar eller godis. Om du väljer att baka tårtbottnen och koka vaniljkrämen själv kan du mycket väl göra det dagen före tårtan ska serveras.

Kycklingfilé på Jacobs vis

Den gamla 1970-tals klassikern Flygande Jacob lagas oftast av färdiggrillad kyckling. När jag lagar kyckling på Jacobs vis på Kungl Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA, gör jag den av rå kycklingfilé. Bröstfilé och lårfilé fungerar fint båda sorter.

Retro: Flygande Jacob

Första gången det här receptet publicerades var 1976. Ett tiotal år från dess var det näst intill obligatoriskt att någon gång bjuda på Flygande Jacob vid festliga tillfällen. Enklast är att ta färdiggrillad kyckling och plocka köttet.

Semlor, 12 st

Det är verkligen kul att kunna servera hembakade semlor till mindre sällskap på Kungl Skogs- och Lantbruksakademien! De här semlorna kan du baka själv hemma. Om inte alla 12 semlebullarna går åt kan du frysa in dem till kommande tillfällen.