Recept taggade med Vispgrädde

Äppelkompott från Klev, till många

Den här fina desserten hittade jag i Instagramflödet från @hemmapaklev, Klevs Gästgiveri i Mårdaklev. Det är min vän Åsa och hennes man som driver gästgiveriet. Åsa är väldigt bra på att använda lokala råvaror och skapa enkla men ack, så goda, rätter.

Drink: Irish coffee

“Into a jar, pour Irish whiskey…” så börjar receptet på Irish Coffee som fanns på en bonad i mina föräldrars sommarstuga. Eller ‘på Torpet’, som alla sa.

Klassisk jordgubbstårta

Svensk sommar på ett tårtfat. När jordgubbarna börjar mogna är det dags att bjuda på sommarens mesta tårta. Dekorera med jordgubbar eller godis. Om du väljer att baka tårtbottnen och koka vaniljkrämen själv kan du mycket väl göra det dagen före tårtan ska serveras.

Mini-pavlova

Små, fina pavlovatårtor i portionsformat. Jättegott och superpraktiskt att bjuda på, eftersom du gör klart allt i förväg och sedan bara lägger ihop precis före servering.

Ris a la Malta

Har du kokat dubbelt upp av risgrynsgröten till jul kan du enkelt göra den här goda desserten. Många dekorerar gärna sitt ris a la Malta med apelsinklyftor, eftersom det är säsong för apelsiner under julen, när vi serverar den här rätten.