Recept taggade med Vispgrädde

Tiramisu

Den här formen med läcker tiramisú serverar vännerna Kurre och Karin som avslutning på goda middagar. Receptet kommer ursprungligen från Sopranos kokbok. Enligt det receptet ska rätten innehålla flagad mörk choklad, men det funkar fint med kakao.

Semlor, 12 st

Det är verkligen kul att kunna servera hembakade semlor till mindre sällskap på Kungl Skogs- och Lantbruksakademien! De här semlorna kan du baka själv hemma. Om inte alla 12 semlebullarna går åt kan du frysa in dem till kommande tillfällen.

Lyxbitar till kaffet

Lyxbitar känns fint att kunna servera på en lite tjusigare middag på KSLA, Kungl Skogs- och Lantbruksakademien. Det är lite pyssel med det här receptet, tar lite tid men är inte svårt. Jag tog tre dagar på mig, och det kändes perfekt.

Äppelkompott från Klev, till många

Den här fina desserten hittade jag i Instagramflödet från @hemmapaklev, Klevs Gästgiveri i Mårdaklev. Det är min vän Åsa och hennes man som driver gästgiveriet. Åsa är väldigt bra på att använda lokala råvaror och skapa enkla men ack, så goda, rätter.

Drink: Irish coffee

“Into a jar, pour Irish whiskey…” så börjar receptet på Irish Coffee som fanns på en bonad i mina föräldrars sommarstuga. Eller ‘på Torpet’, som alla sa.