Bilden till det här receptet föreställer  baked beans on toast Master Chef style. Idén är knyckt, men väldigt kul. Och jag har arrangerat och plåtat själv.
En snabb googling på det här receptet ger frågan ’Why do people eat baked beans on toast’? Den frågan ställde jag mig också när jag såg den här rätten första gången. Den är verkligen inte vacker i original (se småbilderna i receptet)!
Oftast serveras en rostad brödskiva med Heinz baked beans rätt upp och ner. Man kan även komplettera med färsk tomat eller ägg. Servera som mellanmål, kvällsmacka eller som fry up (den tillagade delen av en engelsk frukost).
Det här är ett perfekt nybörjarmellanmål att lära ut till nya små kockar. Det tar några minuter att åstadkomma, mättar bra och innehåller protein, vitaminer och kostfiber.
En burk Heinz vita bönor i tomatsås av storlek 415 g kostar runt tian (2022) räcker lagom till tre personer.

Gör så här

  1. Häll de vita bönorna i tomatsås i en liten kastrull och värm försiktigt på låg värme. Rör om och hetta upp ordentligt så nära kokpunkten som går. Bönorna ska helst inte koka.
  2. Stek, koka eller pochera ett ägg om du vill.
  3. Rosta brödskivan och bre den om du vill.
  4. Lägg brödet på en assiett och häll på bönorna. Lägg på ägg eller tomat, om du vill. Servera genast.