Recept i kategorin Mackor

Smörrebröd: Kycklingsallad med bacon och sparris

Hønse-salat kallas det här smörrebrödet på danska. Till det här smörrebrödet kan du använda färsk eller djupfryst sparris, som du kokar helt hastigt, ifall du inte vill använda sparris från burk. Ta då med lite av kokspadet i kycklingsalladen.

Welsh rarebit

Welsh rarebit är en macka med smält, het ost, och som serveras som typisk brittisk pubmat. Hemma passar den som kvällsmåltid eller liten supé. Traditionellt servrar man öl till, men jag tycker det även smakar gott med en kopp te.

Baked beans on toast

Bilden till det här receptet föreställer  baked beans on toast Master Chef style. Idén är knyckt, men väldigt kul. Och jag har arrangerat och plåtat själv.

Reuben Sandwich

Reuben Sandwich förknippas främst med Katz’s Delicatessen i New York, som funnits sedan 1910. Mackan uppfanns redan 1888 på ett ställe som hette Island Brothers. Men det finns många bra ställen i New York där goda Reuben serveras.

Midsommarens matjessillmacka

Den här mackan kräver att du har resten sedan midsommaraftonens sillunch. Gräddfil, sill och lite hackat kryddgrönt. Använd gärna ’hängd’ gräddfil, som fått rinna av i kaffefilter. Den blir tjock och fin på macka.