Recept i kategorin Mackor

Smörrebröd: Rostbiff med remouladsås och rostad lök

Tunna skivor rostbiff med tillbehör blir till en lunch eller ett kvällsmål med danska smörrebröd som förebild. Lite bröd och mycket pålägg.

Smörrebröd: Veterinärens nattmacka

Ett måste på det här kända smörrebrödet, Dyrlægens natmad, är att bre med ankfett eller fläskflott med lök. Pålägg är klassiskt saltkött från kalv, bakad leverpastej, buljonggelé och krasse.

Smörrebröd: Ost och krasse

Med dansk ost är det som min vän Cathrine säger: ‘Gott om man tycker om det.’ Och det gör jag. Av de danska hårdostarna samsö, havarti eller danbo tycker jag att danbo är den perfekta osten på ett smörrebröd.

Smörrebröd: Rödspätta med remoulade

Det här smörrebrödet, Fiskefilet, är lika gott med en nystekt spätta som med en kall spättafilé som blev över. Allra godast blir det med hemgjord remouladsås.

Smörrebröd: Leverpastej och bacon

Det här är en härlig dansk kombination Smørrebrød med leverpostej, bacon og champinjon. För att du ska få den äkta, danska smaken ska du försöka hitta en grovmalen bakad pastej av skånsk eller dansk typ. Min pastej kommer från Franzéns Charkuterier i Örsundsbro.