Recept i kategorin Mackor

Reuben Sandwich

Reuben Sandwich förknippas främst med Katz’s Delicatessen i New York, som funnits sedan 1910. Mackan uppfanns redan 1888 på ett ställe som hette Island Brothers. Men det finns många bra ställen i New York där goda Reuben serveras.

Midsommarens matjessillmacka

Den här mackan kräver att du har resten sedan midsommaraftonens sillunch. Gräddfil, sill och lite hackat kryddgrönt. Använd gärna ’hängd’ gräddfil, som fått rinna av i kaffefilter. Den blir tjock och fin på macka.

Skinkmacka med specialsallad

Specialsalladen lärde jag mig att göra i delikatessdisken på Tempo i Finspång. Jag tycker att den passar extra bra på skinkmacka. Och kosta gärna på dig riktigt fin helmuskelskinka ibland.

Bookmaker toast

Den här toasten, där köttet serveras varmt och nystekt, består av stekt eller grillat kött som mör biff, oxfilé eller entrecôte. Köttet läggs på smörstekt bröd och serveras med dijonnaise, skivad tomat, äggula, riven pepparrot och sallad.

Räkmacka

De flesta säger Räkmacka, men det finns fortfarande caféer och konditorier som skriver Räksmörgås på menyn. En riktigt härlig räkmacka är perfekt som lunch eller kvällsmål.