
Toast Skagen, lunchvarianten
Toast Skagen är egentligen en förrätt, men nog kan det vara gott att servera den som lunch eller kvällsmacka.

Borgmästaretoast
Den här lyxiga förrättstoasten bjuder min vän Kristina och hennes man Stig på. Originalreceptet kommer från Leila Lindholm. Toasten är toppad med räkröra som innehåller såväl rom som pepparrot, och som toppas med ett generöst ‘ägg’ av löjrom.

Toast Skagen
Undrar hur mycket skagenröra jag svängt ihop under mitt liv? Toast Skagen måste vara den allra mest populära förrätten eller drinktilltugget i vårt land. Inte så konstigt, den är enkel att laga, går att variera på en mängd olika sätt och smakar alltid lika gott.

Parisersmörgås
I originalreceptet ska man göra en färs med lök, kapris och hackade inlagda rödbetor, bre färsen på brödet och sedan steka det.

Tapas: Albondigas i tomatsås
Köttbullarna i Spanien, albóndigas, är mer kryddstarka än svenska och kryddas med det speciella paprikapulvret Pimentón de la vera. Albondigas serveras i en härlig tomatsås kryddad med sherry.