Recept taggade med Baljväxter

Höstgryta på ‘Bärta’

Den här grytan är lite höstaktig, men kan självklart ätas året runt. Den består av Bärta, rotfrukter och svamp, och kryddas med timjan och svart vinbärgelé. Servera gärna havreris eller gnocchi till. Eller rätt och slätt kokt potatis.

Legymsallad

Légumes är köksfranska för kokta rotfrukter och/eller grönsaker. Klassisk legymsallad består av kokta, tärnade morötter och kokta ärter, men även av tärnad gurka och äpple.

Nikkaluoktasoppa på baljväxtfärs

Nikkaluoktasoppa är riktig favorit på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. Den här varianten är gjord på svenskodlad baljväxtfärs istället för köttfärs.

Baked beans on toast

Bilden till det här receptet föreställer  baked beans on toast Master Chef style. Idén är knyckt, men väldigt kul. Och jag har arrangerat och plåtat själv.

Potatislåda med baljväxtfärs, till många

Potatislåda är gott, mättande och värmande. I köket på Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA, gör vi en variant med baljväxtfärs. Det är en utmärkt blandning gjord på baljväxter på svensk proteingröda. Åkerböna, sötlupin och gråärt, närmare bestämt.