Smulpaj är enkelt att laga till många ifall pajen lagas i stor form. Den blir lika god med trädgårdsbär som med skogsbär. Pajen kan läggas upp i portionscocotte och sedan ljummas på strax före servering.
Tips för köket på KSLA: Receptet är lagom till en stor glasform.

Gör så här

  1. Värm konvektionsugnen till 160°. (Vanlig ugn 200°.)
  2. Blanda samman mjöl och socker i en bunke. Skär smöret i bitar, lägg ner i mjölblandningen och finfördela allt till en grynig massa.
  3. Blanda samman bären med socker och potatismjöl i en ugnssäker form. (Dubbla mängden potatismjöl till djupfrysta bär.)
  4. Fördela smuldegen över fyllningen och ställ in formen i ugnen 15-20 minuter.
  5. Låt formen svalna på galler.
  6. Servering: Servera pajen ljummen med lättvispad grädde, råkräm eller vaniljsås. Den kan serveras direkt ur glasformen eller  flyttas över till cocotter.