Recept taggade med Strösocker

Semlor, 12 st

Det är verkligen kul att kunna servera hembakade semlor till mindre sällskap på Kungl Skogs- och Lantbruksakademien! De här semlorna kan du baka själv hemma. Om inte alla 12 semlebullarna går åt kan du frysa in dem till kommande tillfällen.

Lemon curd

Det var Fia, min arbetskamrat från delikatessdisken på Tempo i Finspång, som lärde mig laga lemon curd. Hennes familj hade brittiskt ursprung och hon hade lärt sig hemma hur man lagar en god citronkräm att bre på rostat bröd. Färgen på krämen bestämmer äggen.

Kärleksmums i GN-bleck

Klassisk kärleksmums med moccaglasyr och kokos. Passar lika fint till eftermiddagskaffet som till kaffe på maten efter en middag. Kakan behöver stå till sig i kyl över natten, så baka den dagen före servering. Kakan har jag räknat om ett recept från @sandrasskafferi.

Kärleksmums, gluten- och laktosfria

Klassisk kärleksmums med moccaglasyr och kokos, fast bakad på glutenfri mjölmix och laktosfritt smör. Kakan behöver stå till sig i kyl över natten, så baka den dagen före servering. Passar lika fint till eftermiddagskaffet som till kaffe på maten efter en middag.

Tore Wretmans svenska äppelkaka

Pannäppelkaka, Stallmästarkaka, brödsmulekaka…kärt barn har många namn. Tore Wretman kallar sin äppelkaka kort och gott Svensk Äppelkaka. Den görs på rivebröd, gärna av surdegsbröd och syrliga, fasta äpplen eller ett ’styvt’ äppelmos, som han själv sa.