Recept taggade med Strösocker

Crème brûlée till många

En riktig gammaldags fransk restaurangklassiker. Allra bäst blir crème brûlée om man gör den efter konstens alla regler, det vill säga gör smeten dagen före äggkrämen ska gräddas.

Bärpaj med smultäckte till många

Smulpaj är enkelt att laga till många ifall pajen lagas i stor form, läggs upp i portion och sedan ljummas på strax före servering.

Rabarber med färskostkräm och kaksmul

Det här är en dessert som absolut ska lagas av den första, späda rabarbern för året. Egentligen skulle den (rent smakmässigt) ha kunnat vara en american cheesecake, men en sorts fuskvariant.

Semlor, 12 st

Det är verkligen kul att kunna servera hembakade semlor till mindre sällskap på Kungl Skogs- och Lantbruksakademien! De här semlorna kan du baka själv hemma. Om inte alla 12 semlebullarna går åt kan du frysa in dem till kommande tillfällen.

Lemon curd

Det var Fia, min arbetskamrat från delikatessdisken på Tempo i Finspång, som lärde mig laga lemon curd. Hennes familj hade brittiskt ursprung och hon hade lärt sig hemma hur man lagar en god citronkräm att bre på rostat bröd. Färgen på krämen bestämmer äggen.