Recept taggade med Strösocker

Crème brûlée

En riktig gammaldags fransk restaurangklassiker. Allra bäst blir crème brûlée om man gör den efter konstens alla regler, det vill säga gör smeten dagen före äggkrämen gräddas.

Liten sockerkaka på aquafaba och havredryck

Det här blir en liten, docksöt sockerkaka som jag bakar i en liten form. Anledningen till det är att det oftast inte är så många som äter helt veganskt i de sällskap jag serverar till på Kungl.

Glömd maräng

“Glömd” kallas marängen därför att den ska stå i ugnen över natten. Den ska alltså lagas dagen innan man äter den. Perfekt när du ska ha gäster och vill förbereda. Man skulle kunna säga att det här är pavlova på svenskt vis.

Mini-pavlova

Små, fina pavlovatårtor i portionsformat. Jättegott och superpraktiskt att bjuda på, eftersom du gör klart allt i förväg och sedan bara lägger ihop precis före servering.

Daimsnitt

Mitt emellan kakor och godis är de här härliga, mjuksega snittarna med smak av daim. Ni vet att baka inte är min bästa gren, men snitt klarar jag av. Originalreceptet kommer från Jennys Matblogg, har gått via dottern och barnbarnen till mitt kök.