Baka de här goda bröden som passar perfekt som lunchmackor. Gör peruanska sanguche eller fyll med ost och skinka och ta med på picknick.

Gör så här

  1. Klä en plåt med bakplåtspapper. Smält smöret och ta av från värmen. Blanda samman smör och mjölk och låt blandningen svalna till 37°.
  2. Dela jästpaketet på diagonalen, så vet du att du får exakt halva. Smula ner jästen i en bunke. Rör ut jästen i lite av degvätskan och rör sedan ner all vätska.
  3. Tillsätt ägget, mjölet och saltet. Arbeta in mjölet till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 1 timme.
  4. Dela degen i 10 bitar och forma till bullar på mjölat bakbord. Lägg över bröden på plåten och låt jäsa ytterligare 1 timme under bakduk.
  5. Värm under tiden ugnen till 250°. Vispa upp ägget till pensling i en kopp. Pensla bröden med uppvispat ägg.
  6. Grädda i mitten av ugnen 8–10 minuter eller tills bröden är genombakade och fått fin färg. Låt svalna under bakduk.

bröd sanguche 2 bröd sanguche 1 bröd sanguche 3sanguche fläskkarré

Serveringstips

»Sanguche
»Ost- och skinkmackor