Recept taggade med Vetemjöl special

Tore Wretmans Nobisbröd

Den lilla mängden jäst och den långa jästiden ger nobisbrödet en hård och knaprig skorpa och ett poröst inre. Brödet serverades till Tore Wretmans gäster på Operakällaren i mitten av 1960-talet.

Rustik baguette, 4 st

Hembakad rustik baguette är populärt att servera till lunchsoppa på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. I köket har jag även särskilda baguette-plåtar där bröden jäser fint utan att förlora sin runda form, men det funkar fint att jäsa bröden på plåt.

Mormors frallor

De här frallorna var våra (numer vuxna) barns favoritbröd till mellanmål. När mormor och morfar kom på besök ända från Norrköping brukade min mamma ta med en påse frallor och lyckan var gjord.

Focaccia

Ett härligt bröd som är lätt att baka tack vare att du bara häller ut degen i en form eller tippar upp den på en plåt. Servera brödet på buffé, till mat eller fylld till lunch. Tryck ner oliver, färska tomatskivor eller något annat vackert eller gott i brödet.

Mini-hamburgerbröd, sliders

Det är så gott med små, små hamburgare, eller sliders, som de också kan heta. Särskilt om man är liten. Eller om man vill äta flera stycken, med olika fyllning. Så här bakar du bröden till sliders.