Färdigköpt gyroskebab i pitatbröd

När jobbet tar all tid är det bekvämt att köpa färdigmat som bara är att värma. Den här gången blev det  färdigköpt gyroskebab från Schysst Käk, företaget som grundades av Sveriges Mästerkock 2014, Amir Kheirmand. Trots att produkterna funnits ute i handeln sedan 2015 var det först nu (2022) som jag vågade mig på att testa gyroskebaben. (Jag var bränd av tidigare erfarenheter av gyros och kebabakött av pressat kött, som krympte i pannan till oingenkänlighet och som hade en mysko bismak.)
Den här gyroskebaben var dock en fantastiskt trevlig positiv överraskning. Med mina egna hemgjorda kebabsåser, pitabröd från Chams Orientbröd och färska grönsaker blev det här gyros som heter duga!
En förpackning innehåller 175 g färdig gyroskebab och räckte lagom till mig och maken.
Nu återstår bara att testa nya produkter från Schysst Käk!

Gör så här

  1. Börja med att göra i ordning grönsakerna och brödet till servering. Lägg upp sallaten i en skål. Skär gurkan i stavar och lägg upp. Skär en skåra i bröden, så att de går att fylla. Häll upp såserna i skålar.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna och häll ner gyroskebaben. Sänk värmen till medel och fräs tills köttet är genomvarmt och har fin färg.
  3. Värm på bröden i mikro (svep in dem i hushållspapper så blir de lagom mjuka).
  4. Servera de varma bröden med det nystekta köttet. Låt var och en fylla sitt bröd med sallat, kött och sås.

Bilden på mig och Amir är från Gastro Nord 2014

TEST AV FÄRDIGKÖPT GYROSKEBAB (juni 2022)
så här tyckte vi:

PLUS:
-Helmuskelkött, krympte inte i pannan och var gott att tugga.
-God och mild kryddning. (Tycker man att kryddningen är för mild är det bara att dra på med lite mer kryddor när man värmer på.)
-Enkel att värma.
-Från Sverige-certifierad.

MINUS:
-Inget! Vi kommer absolut att köpa den här produkten igen.

 

Serveringstips

Visst kan du köpa Schysst Käk’s kebabsåser, men om du är på humör för lite pyssel kan du laga egen kebabsås, både röd och vit.
»Röd kebabsås
»Vit kebabsås