Det här är en bagel som min kompis Tina har presenterat för mig. Hon kallar den för ‘fattigmans bagel’ för att pålägget, Kalles Kaviar, tillhör den mat som hon alltid hade kvar i kylskåpet när hon var student och det var för mycket månad kvar när studiemedlen tog slut.

Gör så här

  1. Lägg baglarna på högkant och skär dem i överdel och underdel med en brödkniv. Skär rödlöken i tunna skivor.
  2. Bre på rejält med färskost på båda sidor av brödet. Lägg kaviar och rödlök på underdelarna. Lägg ruccolablad eller bladsallat på överdelarna av brödet. Vrid några varv med svartpepparkvarnen.
  3. Lägg på överdelarna och tryck till lätt.  Skär brödet, rätt över den här gången, i två halvor. Servera med saltgurka skuren på längden som båtar.

Tips
Det sägs att skära en bagel är en konst, och att det orsakar en mängd skador i köket i USA. Jag tycker det bästa är att använda en vass brödkniv, hålla bageln på högkant och skära. Du kan annars dela dem i två delar och sedan skära i överdel och underdel. Säkrare, men räknas lite som fusk.