Flowersprouts med palsternacka

De här roliga små kålknytena är som brysselkål, fast busigare. Smaken är mitt emellan spenat och grönkål. Överkoka inte, de vinner på att ha mycket krispighet kvar. Tillsamman med palsternackor gör de sig fint.

Gör så här

  1. Skölj och ansa flowesprouts. Lägg dem i en bunke med kallt vatten så att de blir ordentligt sköljda. Låt sedan rinna av i durkslag.
  2. Skala palsternackorna och skär dem i stavar. Koka upp vatten i en kastrull, salta och lägg ner palsternackstavarna.
  3. Koka upp, sänk värmen och sjud tills palsternackstavarna är nätt och jämt genommjuka, ca 10 minuter.
  4. Ta upp palsternackstavarna och låt dem rinna av. Lägg ner flowersprouts i vattnet och koka upp. Sänk värmen och sjud ca 2 minuter.
  5. Ta upp flowersprouts och låt dem rinna av. Så här långt kan du förbereda rätten.
  6. Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs palsternackorna på medelvärme. Vänd ner flowersprouts och låt dem bli genom varma.
  7. Lägg upp i en skål och strö över sesamfrön, salt och peppar. Servera genast.

flowesprouts 2 påseflowersprouts 3 sköljflowesprouts 4 koktaflowersprouts med palsternacka 1 i panna