Kristinas kalkonfärssås med spaghetti och krispig sallad

Den här läckra såsen av kalkonfärs bjöd mina vän Kristina och hennes man Stig på vid en god och enkel middag. Den krispiga salladen blev ett fantastiskt gott komplement.

Gör så här

  1. Bryn färsen i smör och lägg över den i en gryta. Skala och hacka lök och vitlök, bryn i smör och lägg över i grytan.
  2. Tillsätt krossade tomater, buljong, tomatpuré och torkade kryddor. Pressa ner citronsaften.
  3. Koka upp, sänk värmen till låg och låt sjuda utan lock tills såsen fått önskad konsistens. Krydda med salt och peppar.
  4. Krispig sallad: Skär paprikan i tärningar. Skär tomaterna i klyftor. Blanda samman grönsakerna med solroskärnorna. Droppa över balsamvinäger och olivolja före servering.
  5. Koka upp lättsaltat vatten och tillaga speghettin enligt anvisning på förpackningen. När pastan är precis al dente, häll ner 1 dl kallt vatten i kastrullen för att avstanna kokningen. Låt spaghettin rinna av i durkslag.
  6. Servera såsen med spaghetti, riven parmesan och den krispiga salladen bredvid.

Resursklok kommentar

Kalkon finns med Svensk Fågel-märke, som garanterar att kalkonen är kläckt, uppfödd, slaktad och förädlad i Sverige samt god djuromsorg och frihet från salmonella.