Recept taggade med Koka

Spaghetti med krabba

Spaghetti med krabba är en riktig favorit i mitt kök. Det var min vän Carin i Göteborg som bjöd mig på den när hon fick en kokbok med recept från Fishermans Wharf av sin pappa.

Kryddig linssoppa till måltidens dag

Måltidens dag instiftades av Måltidsakademien och infaller alltid tredje torsdagen i oktober. Enligt tradition serverar vi en kryddig linssoppa den dagen. Koriander, gurkmeja, spiskummin och ingefära sätter smak.

Grundrecept: Koka pasta

Så här kokar du torkad pasta i alla dess former. För att beräkna mängden salt och vatten, utgå från ‘tio hundra tusen-regeln’. Proportionerna ska alltså vara 10 g salt (1,6 tsk), 100 g pasta och 1000 g vatten (1 liter).

Grundrecept: Koka vinterpotatis

Beräkna 2−3 normalstora potatisar per person. Du kan antingen koka potatisen med skal på eller skala den. Om potatisen har grova skal blir det oftast godast att skala före kokning.

Grundrecept: Koka vit sparris

Att koka vit sparris är en konst, men inte en av de svårare. Noggrann skalning, så djup att den tvärstrimmiga strukturen i sparrisköttet blottläggs, gör att gästerna slipper trådiga tuggor när de äter.