Det här är riktig lyx, tre sorters skaldjur med krämig avokado istället för majonnäs. Se receptet som en skiss. Den som vill kan grilla hummern -pensla med vitlökssmör- och få en helt varm skaldjurstallrik. Vill du ha en helt kall rätt, byt ut pilgrimsmussla och kungsräkor mot till exempel ostron och ishavsräkor.

Gör så här

  1. Dela humrarna och knäck klorna. Förbered sallat, citron och dill till garnityr och lägg upp på fyra tallrikar tillsammans med hummerhalvorna.
  2. Skala eventuellt kungsräkorna, men behåll skalet på stjärten till “handtag”. Skala vitlökskyftan och pressa ner den i en skål. Tillsätt chiliflakes, salt och olivolja, och pensla räkorna med blandningen.
  3. Stek räkorna ca 3 minuter per sida. Krydda pilgrimsmusslorna med salt och peppar och stek dem i smör.
  4. Dela avokadorna, ta ut kärnorna och skär fruktköttet i skivor. Gröp ut med en sked och lägg på tallrikarna. Lägg upp räkor och musslor och servera genast.