En frasig smörstekt macka toppad med currykyckling-sallad passar som lunch, kvällsrätt eller fredagsmys. I Danmark kallas den gula salladen Hönsesalat. Brödet gör att rätten märks GI röd, men hoppar du över brödskivan är du hemma för GI grön.
Gör så här
- Skär baconet i strimlor. Lägg det i kall stekpanna, hetta upp och fräs baconet i sitt eget fett. Ta upp och lägg att rinna av på hushållspapper.
- Smält smöret i en stekpanna och stek brödskivorna gyllene på båda sidor. Låt svalna på galler.
- Plocka kycklingköttet och lägg det i en bunke. Skär äpplet i små tärningar och droppa över citronsaften. Lägg i bunken. Tärna saltgurkan och lägg över i bunken.
- Klicka ner majonnäsen och tillsätt curry, gurkmeja, salt och peppar. Vänd ihop salladen. Så här långt kan rätten förberedas.
- Servering: Lägg brödskivorna på assietter. Strimla isbergssallaten och fördela den på brödet. Blanda samman bacon och gräslök. Lägg salladen brödet och toppa med bacon och gräslök.
Resursklok kommentar
Passa på att laga currykyckling-sallad när du har rester av kyckling på lut.