Mackor med currykycklingsallad

En frasig smörstekt macka toppad med currykyckling-sallad passar som lunch, kvällsrätt eller fredagsmys. I Danmark kallas den gula salladen Hönsesalat. Brödet gör att rätten märks GI röd, men hoppar du över brödskivan är du hemma för GI grön.

Gör så här

  1. Skär baconet i strimlor. Lägg det i kall stekpanna, hetta upp och fräs baconet i sitt eget fett. Ta upp och lägg att rinna av på hushållspapper.
  2. Smält smöret i en stekpanna och stek brödskivorna gyllene på båda sidor. Låt svalna på galler.
  3. Plocka kycklingköttet och lägg det i en bunke. Skär äpplet i små tärningar och droppa över citronsaften. Lägg i bunken. Tärna saltgurkan och lägg över i bunken.
  4. Klicka ner majonnäsen och tillsätt curry, gurkmeja, salt och peppar. Vänd ihop salladen. Så här långt kan rätten förberedas.
  5. Servering: Lägg brödskivorna på assietter. Strimla isbergssallaten och fördela den på brödet. Blanda samman bacon och gräslök. Lägg salladen brödet och toppa med bacon och gräslök.

Mackor currykycklingsallad 1Mackor currykycklingsallad 2

Resursklok kommentar

Passa på att laga currykyckling-sallad när du har rester av kyckling på lut.