Recept taggade med Bacon

Grillad kalvlever anglaise med rödvinssås

Foie de veau al’anglaise är en fransk restaurangklassiker. Det är baconet som gör levern ’anglaise’. Enligt Gastronomisk handbok av Karl Blunck ska baconet till kalvlever anglaise vara grillat. Fast på franskt vis serveras varken rödvinssås eller kapris till.

Grillad hjärtsallat, ostronskivling och bacon

Hjärtsallat är krispig och har en fin beska. Den passar utmärkt att grilla och servera varm. Här har vi låtit den få sällskap av knaperstekt bacon och ostronskivling. Om du inte har tillgång till en grillpanna kan du naturligtvis steka även hjärtsallaten.

Lutfisk med bacon, brysselkål och ärter

För många är en god måltid på lutfisk med ärter och brysselkål en av julens höjdpunkter.

Smörrebröd: Leverpastej och bacon

Det här är en härlig dansk kombination Smørrebrød med leverpostej, bacon og champinjon. För att du ska få den äkta, danska smaken ska du försöka hitta en grovmalen bakad pastej av skånsk eller dansk typ. Min pastej kommer från Franzéns Charkuterier i Örsundsbro.

Ugnsstekt bacon

Det här receptet ger dig fina skivor stekt bacon utan att du behöver osa ner i köket. Två paket bacon får lagom plats i en ordinär långpanna.