Recept taggade med Bacon

Smörrebröd: Leverpastej och bacon

Det här är en härlig dansk kombination Smørrebrød med leverpostej, bacon og champinjon. För att du ska få den äkta, danska smaken ska du försöka hitta en grovmalen bakad pastej av skånsk eller dansk typ. Min pastej kommer från Franzéns Charkuterier i Örsundsbro.

Benfri kotlettrad på Karins vis, till många

Mat under osttäcke ser likadan ut vad som än döljer sig under den smälta osten. Och det är just det som döljer sig under som är det speciella med den här rätten.

Kycklingfilé på Jacobs vis

Den gamla 1970-tals klassikern Flygande Jacob lagas oftast av färdiggrillad kyckling. När jag lagar kyckling på Jacobs vis på Kungl Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA, gör jag den av rå kycklingfilé. Bröstfilé och lårfilé fungerar fint båda sorter.

Smörrebröd: Kycklingsallad med bacon och sparris

Hønse-salat kallas det här smörrebrödet på danska. Till det här smörrebrödet kan du använda färsk eller djupfryst sparris, som du kokar helt hastigt, ifall du inte vill använda sparris från burk. Ta då med lite av kokspadet i kycklingsalladen.

Potatissallad: Krämig med bacon och picklade senapsfrön

Den perfekta potatissalladen för grillkvällen med gäster. Du gör i ordning det mesta i förväg och vänder ihop salladen när det grillade är klart att serveras. Det är min dotter Linnéa som brukar bjuda på den här salladen.