Recept taggade med Curry

Lottas heta grillsås till många

På den avslutande festmiddagen på Tilias sommarläger serverade vi Lottas heta grillsås som tillbehör till fläskfilé och ugnsbakade rotfrukter.

Orientaliska räkor

Det här receptet går att variera, både vad gäller ingredienser och tillagning. Om du vill ta god tid på dig i köket, gör egen buljong, kokt på räkskalen. Om du vill ha en snabblagad rätt, välj räkor i lag och hummerfond på flaska.

Roberts fisklåda med ris, purjo och curry

Den här supergoda fisken bjöd mig gamla grannen Robert på. Jag brukar laga den när jag små rester av vit fisk i frysen, så oftast innehåller den torsk eller sej, men ibland har det hänt att en bit hälleflundra har fått slinka med.

Kycklingsallad med currydressing

Supergod kycklingsallad att laga till en person. Använd färdig salladskyckling, som du kan ha på lut i frysen, eller färdiggrillad kyckling. Receptet kan dubbleras om ni är två personer.

Mackor med currykycklingsallad

En frasig smörstekt macka toppad med currykyckling-sallad passar som lunch, kvällsrätt eller fredagsmys. I Danmark kallas den gula salladen Hönsesalat. Brödet gör att rätten märks GI röd, men hoppar du över brödskivan är du hemma för GI grön.