Recept taggade med Saltgurka

Korvgryta Stroganoff till många

När du gör korvgryta stroganoff till många börjar du med att koka den goda såsen. Sedan tillsätter du korv och svamp och sjuder ihop grytan. Allra sist varvar du gryta och saltgurka i serveringsgrytan.

Portabelloburgare

Portabello är en svamp som det är enkelt att bli förtjust i. Den är vacker, har lång hållbarhet och får fin, djup umamismak när man tillagar den. Här har vi lagt den mellan hamburgerbröd tillsammans med gurka, dressing, sallad och lök.

Reuben Sandwich

Reuben Sandwich förknippas främst med Katz’s Delicatessen i New York, som funnits sedan 1910. Mackan uppfanns redan 1888 på ett ställe som hette Island Brothers. Men det finns många bra ställen i New York där goda Reuben serveras.

Sillsallad

Det här är en gammaldags och nästan bortglömd julrätt som verkligen pryder sin plats på julbordet. Den har vacker färg och dekoreras fint med spritsad gräddmajonnäs och äggklyftor. Sillsalladen håller i kyl ca 5 dagar.

Tapas: Spansk pinnmat, pinchitos

I Spanien är det populärt att servera smårätter till tapas eller som förrätt på pinnar. Spansk pinnmat kallas pinchitos och kan bestå av allt från små korvbitar, ostkuber eller musslor till inlagda grönsaker, till exempel oliver, gurka, paprika och syltlök.