Till heta indiska rätter passar det bra med ett ris som kryddats ganska milt.

Gör så här

  1. Lägg riset i blöt i rikligt med vatten ca 20 minuter. Skala och finhacka löken. Skala och skiva vitlöken. Skala och tärna moroten fint. Krossa kardemummakapslarna lätt.
  2. Hetta upp oljan och fräs lök, vitlök och morot utan att de tar färg. Lägg i riset och rör om. Ta av från värmen. Häll på vattnet och krydda med salt och kardemummakapslar.
  3. Ställ tillbaka på värmen, låt koka upp och sänk till låg värme. Låt riset sjuda under lock ca 20 minuter. Vattnet ska ha kokat in i riset. Ta av kastrullen från värmen och låt stå och dra under lock 5 minuter.
  4. Ghee: Hetta upp smöret och låt det stå så att tillsatserna sjunker till botten. Sila av det ren fettet.
  5. Fluffa upp riset med en gaffel och häll över ghee precis före servering.