Recept taggade med Indiska köket

Kycklingfilé med indiska smaker

Det tar oftast ganska lång tid att laga indisk mat, men det går att laga mat med indiska smaker på relativt kort tid. Den här kycklingrätten blir klar samtidigt som riset.

Köttbullar i indisk kryddig tomatsås

Köttbullar i en härligt kryddig indisk tomatsås. Du kan göra de här köttbullarna på vilken färs du vill. Svensk blandfärs skulle skära sig lite i Indien, där den hinduiska befolkningen inte äter nötkött och den muslimska inte griskött.

Sallad på tomat, gurka och koriander med citrondressing

Tomat, gurka och lök låter som svenskaste svenskt. Men i den här salladen från det indiska köket blir de till en exotisk sallad med syra från citronen och hetta från den gröna chilin.

Paneer, indisk ost

Det här är en färskost som är superenkel att göra, men det tar lite tid att få till.

Grundrecept: Koka basmatiris

Nu serveras sällan basmatiris bara rakt av i det Indiska köket. Men här kommer receptet i alla fall. Oftast tillsätter man någon krydda redan när riset kokas, och före servering häller man över ghee. Det är också gott att bara strö rostad lök över basmatiris.