Recept taggade med Indiska köket

Paneer, indisk ost

Det här är en färskost som är superenkel att göra, men det tar lite tid att få till.

Grundrecept: Koka basmatiris

Nu serveras sällan basmatiris bara rakt av i det Indiska köket. Men här kommer receptet i alla fall. Oftast tillsätter man någon krydda redan när riset kokas, och före servering häller man över ghee. Det är också gott att bara strö rostad lök över basmatiris.

Pakora, friterade grönsaker på indiskt vis

Du kan äta de här läckra grönsakerna som mellanmål, förrätt eller tillbehör. I Indien är det här typisk streetfood som du kan köpa i små stånd på gatan. De äts med bröd eller yoghurtsås.

Indisk morotssallad med senapsfrön

Pröva att laga till våra stillsamma svenska morötter på indiskt sätt. Smör och socker lyfter fram morötternas egen sötma. De frästa senapsfröna ger ett litet bett, chilin ger hetta och yoghurten svalka. Koosmali heter den här salladen i original.

Citronris

Ska du servera kyckling eller fisk passar det bra med citronris till. Det här är ett kryddigt, aromatiskt ris som inte smakar starkt utan bara fylligt och gott. Originalreceptet (som jag minskat ner lite) kommer från Page One-boken Indiska Kokboken.