Recept taggade med Smör

Rostas Provencal

Nog borde det väl gå att laga klassikern Oxfilé Provencal med rostas istället för filé? tänkte jag. Och det visade sig gå alldeles utmärkt.

Äggröra, grundrecept

Snabblagad, lättlagad och god! Vad mer kan man begära av en frukost? Jo, att den innehåller bra näringsämnen, såklart. Och det gör äggröran. Den passar också att servera som lunch eller på buffé.

Steak Hasse för två

Steak Hasse är en av de mest välkända rätterna från Tore Wretmans kök. Tore uppkallade rätten efter skådespelaren Hasse Ekman. Grunden för rätten är klassiska franska steak au poivre, pepparstek.

Tore Wretmans svenska äppelkaka

Pannäppelkaka, Stallmästarkaka, brödsmulekaka…kärt barn har många namn. Tore Wretman kallar sin äppelkaka kort och gott Svensk Äppelkaka. Den görs på rivebröd, gärna av surdegsbröd och syrliga, fasta äpplen eller ett ’styvt’ äppelmos, som han själv sa.

Knaperstekt ostronskivling

Ostronskivling är en härlig matsvamp som vi brukar hitta i grönsaksdisken i de flesta större matbutiker. Svampen odlas oftast på halm, så den är ren och fin när vi köper den. Ostronskivling har fin, nötig smak och ska tillagas omsorgsfullt och väl.