Recept taggade med Smör

Stuvade färska bondbönor

Åh, så härlig säsongen är när vi kan få färska bondbönor! De går fint att bara koka och äta som de är, men prova gärna att stuva bönorna som tillbehör till rökta produkter som fisk och kött. Då får du både tillbehör och sås i ett.

Toast med smörstekta kantareller

Gula kantareller är verkligen en säsongsanknuten delikatess. Kanske hittar du svamp i skogen, kanske på torget eller i en butik. Ett av de godaste sätten att servera de här vackra och goda svamparna är smörstekta på toast.

Värma färdiga kroppkakor

Det kan vara knepigt att få till hemlagade kroppkakor, och nu finns det så många jättegoda färdiga kroppkakor att köpa, så varför inte prova dem? Här får du tips om hur du värmer färdiga kroppkakor i vatten eller steker dem i panna.

Rabarber med färskostkräm och kaksmul

Det här är en dessert som absolut ska lagas av den första, späda rabarbern för året. Egentligen skulle den (rent smakmässigt) ha kunnat vara en american cheesecake, men en sorts fuskvariant.

Koka havreris till många

Havreris är en relativt ny produkt i våra butiker (2020). På Kungl. Skogs- och lantbuksakademien använder jag den i stället för importerat vanligt ris. Precis som ris smakar havreriset inte så mycket i sig, utan passar som tillbehör till kryddiga rätter.