Recept taggade med Smör

Vinkokta blåmusslor, moules marinières

Förmodligen är det här det vanligaste sättet att anrätta blåmusslor. Förmodligen är det vanligast för att det är det godaste sättet. Helst ska musslor kokas ca 1 kg åt gången, så koka musslorna i två omgångar.

Daimsnitt

Mitt emellan kakor och godis är de här härliga, mjuksega snittarna med smak av daim. Ni vet att baka inte är min bästa gren, men snitt klarar jag av. Originalreceptet kommer från Jennys Matblogg, har gått via dottern och barnbarnen till mitt kök.

Potatisgnocchi

Gnocchi kan serveras på samma sätt som pasta, till i stort sett allting. Namnet uttalas ”njååki”, ungefär. Använd en mjölig potatissort till potatisgnocchi.

Grundrecept: Knäck

Koka knäck är inget du ska göra om du har bråttom. Det tar en timme att koka en perfekt knäcksmet, och varje år glömmer jag hur långsamt temperaturen i knäcksmeten stiger på slutet av koktiden.

Lilla julbaket

Lilla julbaket passar det lilla hushållet. Ofta ger recept på saffransdeg eller liknande helt enkelt för mycket för det lilla hushållet. Därför har vi gjort ett förslag på hur du kan göra lite mindre degar och få ut en mindre mängd till julbaket.