Recept taggade med Smör

Sockerkaksrutor med fullkorn

De här mjuka kakorna är populära bland gästerna på Kungl Skogs och Lantbruksakademien, KSLA. Därför var det självklart att just receptet på sockerkaksrutorna var något av det första jag valde ut till projektet ’Fullkorn i allt’.

Dillsmörsås, till många

Den här härliga såsen av typ beurre blanc passar alldeles utmärkt att servera till kall, inkokt lax, regnbåge eller röding.

Koka kornris till många

Kornris är en relativt ny produkt i våra butiker (2023). På Kungl. Skogs- och lantbuksakademien använder jag den i stället för importerat vanligt ris. Precis som ris smakar kornriset inte så mycket i sig, utan passar som tillbehör till kryddiga rätter.

Pommes duchesse i konvektionsugn

Det ser både elegant och trevligt ut att servera toppar eller rosor av pommes duchesse till finare rätter. Pommes duchesse passar till bland annat fiskgratäng, cottage pie eller plankstek. Använd vinterpotatis till pommes duchesse, en mjölig sort.

Wallenbergare i konvektionsugn

Wallenbergare känns verkligen som en extra elegant husmansrätt. Jag brukar laga Wallenbergare en gång per år på Kungl Skogs-och Lantbruksakademien, KSLA.