Det här är en färskost som är superenkel att göra, men det tar lite tid att få till. Att göra palak paneer av egenhändigt tillagad paneer är lyx!

Gör så här

  1. Pressa citronen. Sila bort eventuellt fruktkött och kärnor från saften.
  2. Klä durkslaget med kökshandduken. Häll mjölken i en kastrull och koka upp. Rör ner citronsaften och saltet. Lyft bort kastrullen från spisplattan.
  3. Låt den stå i en liten stund tills mjölken skär sig och det börjar bildas klumpar. Häll mjölken i handduken i durkslaget. Låt vasslen rinna igenom och krama sedan ur överflödig vätska.
  4. Lägg ostmassan i formar med hål i botten. Låt massan ligga och stabilisera sig, gärna i press. Osten ska via i en timme. Sedan kan den flyttas till kylskåpet.
  5. Servering: Skär osten i tärningar och använd den i indiska rätter, till exempel palak paneer.

Serveringstips

Så här gör du palak paneer, färskost med spenat
»Spenat med indisk ost