Recept taggade med Mejeriprodukter

Kall bearnaise

Passar speciellt bra till grillat nötkött, men även till annat kött och kyckling. Låt såsen stå och mogna före servering. Du kan hoppa över momentet med att koka löken i vinäger, men då får din sås en mer skarp smak.

New York cheesecake

En äkta New York cheesecake bakas i ugn och har två olika lager fyllning. Det är ganska många moment och en hel del pyssel, så ta god tid på dig när du ska baka.

Semlor, till många

När jag har många gäster på KSLA (Kungl Skogs- och Lantbruksakademien) brukar jag köpa färdiga semmelbullar och supergod färdigköpt mandelmassefyllning på spritspåse (Femtorps, 1 kg-förpackning). Dock vispar jag grädden själv och spritsar på den.

Ostbricka, svenska ostar

I ostdisken hittar vi allt fler av våra fina, svenska ostar. Därför är det inte alls svårt att hitta olika sorter till en helsvensk ostbricka. Det finns dessutom SÅ många fina, fantastiskt goda och näst intill okända svenska ostar från våra små lokala producenter.

Lunchquesadillas för en

Tortillabröd är bra att ha på lut i frysen. Har du dessutom rester från en tacomiddag kan du göra dig ett par lunchtortillas. Bäst blir de av gräddost eller cheddar, eller en blandning av båda. Avokado i tärningar kan du också ha på lut i frysen, de smakar gott till.