Recept taggade med Mejeriprodukter

Viltgräddsås

Nästan allt viltkött är väldigt magert, så det passar fint att servera en gräddsås till. Grädden hjälper till att lyfta köttets smak på ett fint sätt.

Rhode Island-dressing, Gunillas

Hemma hos oss serverar vi den här versionen av Rhode Island till fiskpinnar och annan stekt fisk,  som bas till hamburgerdressing, eller som dressing i skaldjurscocktail. Receptet kommer från två olika håll.

Ris a la Malta

Har du kokat dubbelt upp av risgrynsgröten till jul kan du enkelt göra den här goda desserten. Många dekorerar gärna sitt ris a la Malta med apelsinklyftor, eftersom det är säsong för apelsiner under julen, när vi serverar den här rätten.

Grundrecept: Knäck

Koka knäck är inget du ska göra om du har bråttom. Det tar en timme att koka en perfekt knäcksmet, och varje år glömmer jag hur långsamt temperaturen i knäcksmeten stiger på slutet av koktiden.

Crêpes a la prins Bertil

Crêpes är en bra rätt att servera som förrätt eller supé. Till förrätt räcker det med en var, till supé kanske dina gäster orkar att äta två var.