Pasta: Krämiga tagliolini med kyckling

Strimlad kycklinglårfilé fräst i olivolja med olika grönsaker toppar färsk bandpasta svängd i grädde och parmesan. Du kan välja vilken smal bandpasta som helst, fettuccine, tagliatelle eller som vi, tagliolini. Snabblagat och lättlagat, kanske till fredagsmyset.

Gör så här

  1. Strimla kycklingköttet och krydda det med salt och peppar. Skala och finhacka löken och vitlöken.
  2. Skala och skär morot och selleri i tunna strimlor. Skär tomaterna i grova kuber och strimla den soltorkade tomaten och zucchinin. Dela chilin på längden, skrapa ut kärnorna och skär fruktköttet i strimlor.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spola hastigt med kallt vatten när pastan är klar.
  4. Hetta upp olivoljan i en panna och stek kycklingköttet. Lägg över det i en traktörpanna. Fräs lök och grönsaker i samma olivolja på medelvärme. Flytta över till traktörpannan.
  5. Häll på vin och fond och rör om. Krydda med chili, timjan, rosmarin, salt och peppar. Koka upp och håll sedan varmt på lägsta värme.
  6. Häll grädde och parmesan i en kastrull. Hetta upp grädden och vänd ner pastan.
  7. Servering: Fördela pastan i fyra djupa tallrikar och toppa med kycklingröran.