Strimlad kycklinglårfilé fräst i olivolja med olika grönsaker toppar färsk bandpasta svängd i grädde och parmesan. Du kan välja vilken smal bandpasta som helst, fettuccine, tagliatelle eller som vi, tagliolini. Snabblagat och lättlagat, kanske till fredagsmyset.
Gör så här
- Strimla kycklingköttet och krydda det med salt och peppar. Skala och finhacka löken och vitlöken.
- Skala och skär morot och selleri i tunna strimlor. Skär tomaterna i grova kuber och strimla den soltorkade tomaten och zucchinin. Dela chilin på längden, skrapa ut kärnorna och skär fruktköttet i strimlor.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spola hastigt med kallt vatten när pastan är klar.
- Hetta upp olivoljan i en panna och stek kycklingköttet. Lägg över det i en traktörpanna. Fräs lök och grönsaker i samma olivolja på medelvärme. Flytta över till traktörpannan.
- Häll på vin och fond och rör om. Krydda med chili, timjan, rosmarin, salt och peppar. Koka upp och håll sedan varmt på lägsta värme.
- Häll grädde och parmesan i en kastrull. Hetta upp grädden och vänd ner pastan.
- Servering: Fördela pastan i fyra djupa tallrikar och toppa med kycklingröran.