Recept taggade med Pasta

Pasta: Krämiga tagliolini med kyckling

Strimlad kycklinglårfilé fräst i olivolja med olika grönsaker toppar färsk bandpasta svängd i grädde och parmesan. Du kan välja vilken smal bandpasta som helst, fettuccine, tagliatelle eller som vi, tagliolini. Snabblagat och lättlagat, kanske till fredagsmyset.

Spaghetti med krabba

Spaghetti med krabba är en riktig favorit i mitt kök. Det var min vän Carin i Göteborg som bjöd mig på den när hon fick en kokbok med recept från Fishermans Wharf av sin pappa.

Pasta: Spaghetti alle vongole

Först av allt: Musslorna ska ligga i vatten i två-tre timmar för att bli av med eventuell sand, så förbered i god tid! Det är Giovanni från restaurang Piccolo Metro som har lärt mig laga spaghetti alle vongole.

Penne alla Norcina

Riktig, äkta Penne alla Norcina innehåller Karl Johan-svamp, tryffelkräm och vitt vin. ”Och lite, lite grädd’ ”, sa min vän Giovanni, som hade restaurang Piccolo Metro på Södermalm i Stockholm. (Han svalde alltid e-et på slutet i ordet grädde.

Pasta: Skaldjursmix och tomatsås

En förpackning skadjursmix är alltid bra att ha till hands i frysen. Allra bäst blir den här rätten om du tinar skadjursmixen först. Jag brukar göra den här rätten om jag har tomatsås över eller om jag just kokat en stor laddning tomatsås för att frysa in.