Den här sylten är jätteenkel att göra och ger bara en burk. Perfekt för en sån som jag, som gärna plockar en liten påse plommon hos någon bekant och gör en kaka och en burk sylt, eftersom jag inte har plats nog att förvara en massa syltburkar.

Gör så här

  1. Räkna plommonen så du vet hur många kärnor som ska plockas upp när du kokat plommonen.
  2. Skölj plommonen och skär bort eventuella fula prickar.
  3. Häll vattnet i en kastrull och lägg ner plommonen. Koka upp, sänk värmen till låg och sjud tills plommonen mosat sig och kärnorna lossnar.
  4. Ta av från värmen, låt svalna något och ta upp kärnorna med en ren sked.
  5. Ställ tillbaka kastrullen på värmen och rör ner syltsockret.
  6. Koka upp och sjud någon minut så att sockret löses upp. Smaka av och tillsätt eventuellt mer socker, beroende på hur söt sylt du vill ha.
  7. Fyll upp sylten i en varm burk och sätt på lock. Låt svalna och kyl.