Recept i kategorin Sylt, saft och inläggning

Picklade morötter med stjärnanis och sechuanpeppar

Det här är en inläggning med lite asiatisk känsla, saltsyrlig och kryddig. Det är viktigt att rosta sechuanpepparen för att smakerna ska komma fram. Extra trevlig och en fröjd för ögat blir inläggningen om du använder morötter med olika färg.

Grundrecept: Vinbärsgelé

Det är inte svårt att göra gelé, men det tar lite tid. Bären måste rinna av ordentligt, och det tar minst en timme. Svarta, röda och vita vinbär fungerar alla bra att göra gelé av. Du kan också blanda alla sorters vinbär.

Jordgubbssylt

Det är superenkelt att laga jordgubbssylt. Du behöver bara två ingredienser, jordgubbar och den förträffliga produkten syltsocker. Syltsocker innehåller pektin i lagom mängd så att din sylt blir precis lagom krämig och trögflytande.

Sviskonsylt

Sviskon, eller katrinplommon, är det samma som torkade plommon av en särskild sort, Prunus domestica ssp domestica. Plommonen är små, blå och väldigt söta, vilket gör dem extra lämpade att torkas.

Septemberäppelmos

Det bästa med det här äppelmoset är att man inte behöver ha någon särskild mängd av någon ingrediens. När du fått ett färdigt mos sötar du bara efter smak. Det är viktigt att du gör moset klart innan du sötar det, för det bränner lätt i kastrullen.