Räksallad a la korvkiosk

Den här räksalladen lärde jag mig göra på Roland Perssons restaurang Korvkultur i Hötorgshallen. Tyvärr finns restaurangen inte kvar, men receptet lever. Det här är den klassiska räksalladen med gulbeta som brukar serveras i våra korvkiosker och som ingår i tunnbrödsrulle.

Gör så här

  1. Lägg räkorna att rinna av i en sil. Hacka dem sedan grovt.
  2. Koka gulbetorna mjuka i lättsaltat vatten. Ta upp och tryck bort skalen. Tärna fint (skär i julienne stavar, skär rakt över i brunoise-tärningar).
  3. Blanda samman räkor, majonnäs, gulbeta, lök och pepparrot. Smaksätt med salt och peppar.

Serveringstips

Lägg räksalladen i en tunnbrödsrulle med korv och potatisstomp
»Tunnbrödsrulle med korv och räksallad

Den här räksalladen är också fin att servera på smörstekt bröd som en toast. Eller som fyllning i smörgåstårta.