Recept taggade med Sjömat

Bowl med räkor, spenat och japansk soja

Mjuka räkor och spenat, krispiga vattenkastanjer och knaprigt wokade strimlor av zucchini. Allt vänds i en sojasås och serveras ovanpå kokt ris. Det här är en verkligt snabblagad rätt och inte är det svårt heller att laga den.

Grillade hela kungsräkor

Förbered genom att marinera räkorna i olja och vitlök 1 timme. Krydda med salt och kajennpeppar precis innan du lägger räkorna på grillen. Toppen att grilla som förrätt precis före grillglöden blir perfekt för att grilla varmrätten.

Pålägg av krabbrom

Om du använder färska krabbor i något rätt där rommen inte ska vara med, är det här ett utmärkt sätt att ta tillvara den näringsrika och läckra rommen.

Räksallad a la korvkiosk

Den här räksalladen lärde jag mig göra på Roland Perssons restaurang Korvkultur i Hötorgshallen. Tyvärr finns restaurangen inte kvar, men receptet lever.

Romsås till fisk

Kall sås med röd stenbitsom passar bra till nästan alla laxrätter, både varma och kalla. Den passar även bra till i stort sett all sorts rökt fisk.