En riktig, äkta tunnbrödsrulle från korvkiosken innehåller förutom korv självklart potatisstomp och räksallad. Här får du även receptet på räksalladen. Använd gärna tunnbröd som är märkt ’sviktat’. Det är enklast att rulla. Receptet är för en person. Är ni flera är det bara att dubblera receptet.

Gör så här

  1. Börja med att göra räksalladen och koka potatisarna.
  2. Räksallad: Hacka räkorna grovt. Lägg majonnäsen i en bunke och lägg på räkorna. Skala och tärna gulbetorna fint. Lägg ner gulbetor, parmesan och pepparrot. Rör ihop räksalladen och krydda med salt, peppar och eventuellt chili.
  3. Stek eller grilla korvarna. Lägg ut tunnbrödet på en ren skärbräda och bre smör på. Mosa potatisen i mitten med hjälp av en gaffel. Lägg på räksallad, sallatsblad och korv samt senap och ketchup. Strö över rostad lök.
  4. Rulla ihop med smörpapper runt om. Servera genast.

Resursklok kommentar

Har du potatismos på lut i kylen kan du använda det istället för potatisstomp.
SMAK-märkningen på potatis är potatisbranschens egen märkning. Den garanterar att odlingen förutom att uppfyller branschens egna kvalitetsnormer även uppfyller Jordbruksverkets och Livsmedelsverkets krav.
Det finns potatis, gulbetor och korv från KRAV-certifierad produktion och Från Sverige-certifierad produktion. Räkor finns från MSC-certifierat fiske.