Ramslökssmör på brynt smör

Det här kryddmöret består av ramslök som får dra i brynt smör, mixas och sedan röras ihop med rumstempererat smör. Jag tycker att den här tillagningsmetoden får fram ramslökens smak och karaktär på ett optimalt sätt.
Servera ramslökssmöret i en bytta som tillbehör till fisk eller skär det i skivor och servera till ljust kött eller kyckling.

Gör så här

  1. Dela smöret. Skär den ena hälften i tärningar och lägg i en bunke. Ställ åt sidan och låt smöret anta rumstemperatur.
  2. Skär ramslöken i grova bitar.
  3. Lägg resten av smöret i en kastrull. Hetta upp till det doftar nöt och karamell. Sänk värmen till låg och lägg ner ramslöken. Vänd ner den i smöret och ta av från värmen.
  4. Mixa ramslöken till finhackad i det brynta smöret.
  5. Mosa det rumstempererade smöret med en gaffel och rör ner det brynta smöret med ramslöken, lite i taget. Salta.
  6. Du kan antingen lägga smöret i en skål eller rulla in det i smörpapper beroende på hur det ska serveras. Kyl före servering. Servera rumstempererat.