Revbensspjällen är så goda att de förtjänar huvudrollen åtminstone en dag under julen. Det här är ett lättlagat recept när du har färdiglagade spjäll på lut. Gör dubbelt upp när du ända lagar julspjällen, eller ta vara på överblivna spjäll från julbordet.

Gör så här

  1. Börja med att skala och koka potatisen.
  2. Gräddsås: Häll grädden och buljongen i en kastrull. Koka upp, sänk värmen och sjud utan lock tills såsen börjar tjockna, ca 15 min. Krydda såsen med salt och peppar. Smaka av noga så att såsen inte blir för salt. Koka upp såsen före servering.
  3. Häll doppspad eller sky i en kastrull. Lägg i revbensspjällen och koka upp. Sänk värmen och låt spjällen bli genomvarma.

Resursklok kommentar

Redan tillagade revbensspjäll från julbordet går snabbt att värma upp till en god restmiddag.