Recept taggade med Tjocka revbensspjäll

Julrevbensspjäll att frysa in

Till jul passar det bra att förkoka revbensspjällen i god tid och lägga dem i frysen. På julafton värmer du revbensspjällen i ugnen så att de får en vacker yta. Att skära spjällen i små rutor brukar vara uppskattat.

Sötpotatisnudlar i fläskbuljong

En värmande och supergod buljong med mycket godsaker i. Det här är inte ett äkta koreanskt recept även om det är inspirerat av koreanska smaker. Själva rätten med grönsaker, nudlar och kött är inspirerad av såväl vietnamesisk phô som japansk ramen.

Ugnsstekta revbensspjäll med asiatiska kryddor

De här tjocka revbensspjällen är goda att äta direkt, nylagade. Men de passar också bra att låta dem kallna, skära i tunna skivor och servera i en varm buljong på asiatiskt vis, till exempel som japansk ramen eller vietnamesisk phô.

Revbensspjäll med gräddsås

Revbensspjällen är så goda att de förtjänar huvudrollen åtminstone en dag under julen. Det här är ett lättlagat recept när du har färdiglagade spjäll på lut. Gör dubbelt upp när du ända lagar julspjällen, eller ta vara på överblivna spjäll från julbordet.

Revbensspjäll med rödkål

Blev det revbensspjäll över från julbordet? Och kanske lite rödkål? De passar utmärkt att servera som middag någon av mellandagarna.