Visa undermeny
Vi blev serverade lax och hovmästarsås på kavring till frukost en nyårsdag hemma hos vännerna Eva och Roger. Oj, så gott! Kavringens sötma ihop med laxen och såsen var verkligen något alldeles extra.
“Glömd” kallas marängen därför att den ska stå i ugnen över natten. Den ska alltså lagas dagen innan man äter den. Perfekt när du ska ha gäster och vill förbereda. Man skulle kunna säga att det här är pavlova på svenskt vis.
Det här är en tung sockerkaka med mycket smör i och tydlig smak av apelsin och citron. Den innehåller siktat dinkelmjöl och ägg, båda proteinrika, vilket gör kakan till något bättre än vanlig sockerkaka. Receptet kommer från Eva Haker.
Du behöver en stor gryta, men använd inte gjutjärn, som missfärgar rätten. Bra festmat som kan förberedas och kokas i sista stund. Receptet kommer från Eva Haker.
En förrätt som sätter igång samtalet mellan gästerna. Gästerna tar själva av romtårtan och toppar kexen. Receptet kommer från Eva Haker.