Röde pölser med rostad lök

’Korv med bröd’ säger vi lite slarvigt i Sverige. För vad vi vanligtvis äter är faktiskt korv i bröd. I Danmark, däremot, äter man sina röde pölser med bröd. När du går till pölsevognen i Danmark och beställer röde pölser och risted lög, så får du den på en papptallrik med lök, ketchup och senap. Och beställer du bröd till får du det. Till, alltså. Sedan dippar du korven och brödet i senap och ketchup och på något sätt lyckas du oftast få i dig även den rostade löken.

Gör så här

  1. Häll vattnet i en stor kastrull och lägg ner lagerbladet och pepparkornen. Koka upp vattnet.  (Alternativt koka upp vattnet i en vattenkokare och häll över korvarna i kastrullen.)
  2. Sänk värmen till låg och lägg i korven. Låt sjuda på låg värme utan lock i 2 minuter. Det ska precis bara komma små, små bubblor på bottnen av kastrullen.
  3. Stäng av plattan och lägg på locket på kastrullen. Låt korven stå och värmeutjämna i 7 minuter.
  4. Servering: Lägg upp korvarna och bröden med rostad lök, senap och ketchup och servera genast.