Recept taggade med Chark

Banh mi, vietnamesisk fylld baguette

Det här är en typiskt lunchrätt i Vietnam. Baguette, majonnäs och paté från den forma kolonialmakten Frankrikes kök möter det vietnamesiska köket i form av färsk koriander, vietnamesiska pickles och kyckling, biff eller fläsk, tillagat på inhemskt vis.

Falukorv med gräddkokt spenat

När jag gick i skolan fick vi falukorv med stuvad spenat. Jag var förmodligen en av de få elever som tyckte om den rätten. Ännu mer gillar jag stekt falukorv med gräddkokt spenat. Snabblagad husmanskost och en jättegod vardagsmiddag.

Stekta isterband med persiljepotatis

Gillar du isterband? Här får du tips om hur du steker dem till perfekt knaprighet, och serverar med krämig persiljepotatis. På klassiskt sätt brukar isterband serverar med persiljestuvad potatis, det vill säga potatis i tjock bechamelsås.

Korv med bröd som i Chile, completo

Första gången jag åt completo, korv med bröd på chilenskt vis, var hos våra grannar från Chile när vi bodde i Sollentuna på 1980-talet. (Eller Chilentuna som det kallas ibland, eftersom det bor så många där som har anknytning till Chile.

Tempos smörgåstårta, för 24

Smörgåstårta passar vid alla tillfällen när du serverar många på en gång. Gör helst tårtan dagen innan den ska ätas. Dekorera bör du dock göra strax före servering.