Recept taggade med Chark

Lufttorkad skinka med melon

Den absolut godaste förrätten när det är varmt ute. Vill du servera den som huvudrätt, gör som min vän Giovanni på Piccolo Metro i Stockholm gjorde. Dela en melon, gröp ut bitar och fyll med bitarna och skinka.

Norrländsk parisare

En norrländsk parisare görs på falukorv eller ännu hellre den speciella korv som kallas just parisare. I en originalparisare ska det inte vara sallat, men det vill jag gärna ha i min.

Tunnbrödsrulle med korv och räksallad

En riktig, äkta tunnbrödsrulle från korvkiosken innehåller förutom korv självklart potatisstomp och räksallad. Här får du även receptet på räksalladen. Använd gärna tunnbröd som är märkt ’sviktat’. Det är enklast att rulla. Receptet är för en person.

Tempos smörgåstårta

Den här tårtan lärde jag mig att göra på mitt första jobb i delikatessdisken på Tempo i Finspång, där jag jobbade extra under gymnasietiden. Den innehåller inte någon kladdig sallad eller majonnäs, däremot enkla pålägg som leverpastej, ost och skinka.

Gör ‘grisar’ av julens prinskorv

Prinskorv av god kvalitet är nästan ett måste på julbordet. Till jul gör vi ‘grisar’ av prinskorven, det vill säga klipper eller skär i ändarna före stekning, så att flikarna viks ut och liknar nassetassar. Det ser festligt ut när korven läggs upp.