Recept taggade med Chark

Norrländsk parisare

En norrländsk parisare görs på falukorv eller ännu hellre den speciella korv som kallas just parisare. I en originalparisare ska det inte vara sallat, men det vill jag gärna ha i min.

Tempos smörgåstårta

Den här tårtan lärde jag mig att göra på mitt första jobb i delikatessdisken på Tempo i Finspång, där jag jobbade extra under gymnasietiden.

Gör ‘grisar’ av julens prinskorv

Prinskorv av god kvalitet är nästan ett måste på julbordet. Till jul gör vi ‘grisar’ av prinskorven, det vill säga klipper eller skär i ändarna före stekning, så att flikarna viks ut och liknar nassetassar.

Macka med brie och salami

Till en macka med brie och salami krävs ett baguette-bröd med frasig skorpa. Jag blir tårögd när jag ser baguetten på bilden, som kommer från numera nerlagda bageriet Bakery&Spice.

Tapas: Spansk ost- och charkbricka, plato embutidos

När du dukar upp ett bord med tapas passar det fint att ställa fram en vacker bricka med spanska ostar och charkuterier. En plato embutidos på spanska.