Träkolsgrillade saftiga majskolvar

Ett knep för att bevara majsens fukt och fräschör är att låta blasten vara kvar och förkoka majsen i ugn. När det är dags att grilla värmer du kolvarna på grillen och får saftiga varma majskolvar.
Är majskolvarna stora och du serverar mycket annan mat vid samma måltid kan det räcka med en halv majskolv per person.
Receptet kommer från Page Ones bok ’Gant in the kitchen’ som jag var med och producerade.
Min roll i produktionen var som receptredaktör, alltså en sorts länk mellan kockarna och de tryckta recepten. Kockarna i det här fallet var Johan Kruse och Martin Orchidéen. Bilden på den här rätten prydde också omslaget på boken.

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 °. Skölj majskolvarna väl under rinnande kallt vatten, behåll blasten på.
  2. Lägg kolvarna på en plåt och ställ in dem mitt i ugnen i 15 minuter så att blasten blir brun. Ta ut och låt dem svalna.
  3. Förpacka majskolvarna med blasten kvar.
  4. Vid grillen: Vik undan blasten och grilla kolvarna runt om över het glöd.
  5. Servering: Pensla med smält smör eller olivolja, krydda med salt och peppar och servera.