Recept taggade med Färska majskolvar

Majskolv kokt i ugn

Färska majskolvar kan kokas i vatten, men godast av allt är att koka dem i ugn, omsvept av sin egen blast. Passa på när det finns fina, färska majskolvar i slutet på sommaren och början på hösten.

Träkolsgrillade saftiga majskolvar

Ett knep för att bevara majsens fukt och fräschör är att låta blasten vara kvar och förkoka majsen i ugn. När det är dags att grilla värmer du kolvarna på grillen och får saftiga varma majskolvar.

Grundrecept: Kokt majskolv

Majskolvar finns både djupfrysta, konserverade och färska färdigkokta. Den riktiga delikatessen, färska majskolvar i sin blast, brukar dyka upp i grönsaksdisken under sommaren. Kokar du majskolven själv får du en helt annan upplevelse än om du värmer på en färdigkokt.

Jessica Frejs majskräm

På matlagningsevenemanget Vin Möter Mat i augusti 2016 skapade Jessica och hennes lag av kockar, bartenders och sommelierer den här krämen, som fick mig att bli helt salig. Genialt att koka själva kolvarna i gräddmjölk för att ta vara på all smak.