Risotto med tryffel känns väldigt exklusivt. Knepet här är att inte krydda med för mycket tryffel. Smaka av noga under tiden du lagar.

Gör så här

  1. Finhacka schalottenlöken. Riv eller hacka tryffeln och champinjonerna. Fräs schalottenlök, champinjoner och lagerblad i olivolja.
  2. Tillsätt riset och låt fräsa i ytterligare någon minut. Häll på vinet, sänk värmen och rör om tills det kokat in.
  3. Tillsätt buljongen, lite i taget under omrörning.
  4. Sjud tills riset är mjukt men fortfarande har en kärna kvar. Ta upp lagerbladet och lägg ner tryffeln.
  5. Ta av kastrullen från värmen. Vänd ner parmesanost och smör. Krydda risotton med salt och peppar.

Serveringstips

Toppa tryffelrisotton med till exempel

  • kyckling
  • bläckfiskringar
  • broccolibuketter