Recept taggade med Parmesan

Carpaccio på oxfilé

Det här är ett recept där köttet tillreds efter konstens alla regler, men istället för de klassiska såserna som serveras till äkta carpaccio (Carpaccio alla Cipriani) droppar vi bara över citronsaft och olivolja före servering. En förrätt eller supérätt.

Spaghetti med krabba

Spaghetti med krabba är en riktig favorit i mitt kök. Det var min vän Carin i Göteborg som bjöd mig på den när hon fick en kokbok med recept från Fishermans Wharf av sin pappa.

Zucchini med selleri, mandel, parmesan och vindruvor

Satt och bläddrade i en tidning, läste en krogrescension och såg en bild på en rätt som jag tyckte såg god ut. Originalreceptet kommer från Vinbaren Grus grus (trana på latin), granne med Café Tranan i Stockholm.

Tryffelrisotto

Risotto med tryffel känns väldigt exklusivt. Knepet här är att inte krydda med för mycket tryffel. Smaka av noga under tiden du lagar.

Mammas kycklingsoppa med tortellini

Första gången jag åt het kycklingbuljong med tortellini och färskriven parmesan var i Italien. Att så enkla ingredienser tillsammans kunde smaka så gott! När jag kom hem experimenterade jag i köket och kom fram till hur jag ville ha min kycklingbuljong.